Monthly Archives: November 2007

Expressive Words…

Have a go. I’m totally impressed. Love the creativity. By the ways, it’s done using After Effects.

Helvetica is a feature-length independent film about typography, graphic design and global visual culture. For those who love to play with fonts, this movie is a must. Let just say, I’m just glad I’m taking Typography this semester. I’ve learned to appreciate all these wonderful typefaces.

Sejuk, grrrr…..

Adus, sejuk la minggu nie. Kesian Atiqah, pagi2 kena pergi school. Daun2 pun semua dah luruh. Nampak gersang jer desa Troy ni. Sekarang, 4.30 petang dah gelap. Boleh dilanda winter depression camni. The common symptoms: sadness, anxiety and loss of interest in activities. For now, tak ada laie dijangkiti virus nie 😉 . It may sounds funny but over here, on average annualy 6-7% of the population will be experiencing it.

 Nway, the good news is according to the weather prediction, maybe Ahad ni boleh main snow. Yeay! Now, if I can just remember where did I keep my snowboard? Wakakaka. Mimpi la nak master main snowboard tu. Jatuh memanjang…

Cerita pasal public speaking..

https://i2.wp.com/presentationzen.blogs.com/presentationzen/images/zen_master.jpg

Yeay! End of the semester is just around the corner. This also means final projects are due. Out of the 4 final projects I’ll be submitting, 2 of them require oral presentation. Oral presentation? Macam pernah ku dengar, tapi di mana ya? Yes, it’s our best friend, public speaking.

Try asking the person next to you, what is his top 10 fear factor. You’ll definitely find public speaking somewhere in the list. Usually among the top 3. Hmm, interesting…

Over the years, I’ve given a handful of presentations and I’ve learned to overcome the fear bit by bit. However, I’ve to admit that I’m not a natural speaker. Ingat lagi masa present final project di Salford dulu, sy hampir2 terjatuh disebabkan terlampau nervous 😉 . Malu weh! Rasa macam tak nak buat presentation lagi. However, having to realize the importance of public speaking , I was really determined to conquer it. Tapi, camna yer?

Continue reading

Jom belajaq American Accent…

Important sebutannya Import’n. Better jadinya Beder. Baru-baru ini di universiti, timbul lagi isu TA (Technical Assistant) yang tak petah berbahasa. Setiap tahun isu wajib. Kebanyakkan TA di sini, ramainya orang Asia. Sebutannya sudah tentu lain dari yang biasa didengar/disebut oleh orang yang udah lama bermastautin di sebelah sini. Hmm, susah juga camni…

Masa di Salford, seingat saya tak timbul sangat masalah ini. Rasanya ramai yang memahami disebabkan kebanyakan pelajar datangnya dari Eropah dan Asia yang mana English bukannya bahasa ibunda. Boleh aje berkrompomi. Janji semua orang paham apa yang cuba disampaikan, kira okey la tu 🙂 .

Di sini? Oh tidak sama sekali, sebutan dan dialek musti betul. Sudahnya selepas 2 bulan saya di Amerika, saya beli buku di atas. Malangnya tak jalan jugak. Rasanya Atiqah dan Aqif lagi bagus sebutannya (asyik melayan Cartoon Network dan Nickelodeon kaedahnya). Yang menarik sekali, when they’re playing together, they will communicate in English. Bila tiba masa nak bercakap dengan kami, automatis bertukar cakap Melayu. Aduh, nampak sangat Abah ngan Mama kena polish lagi cakap English ni, wakaka. So, sebut ramai2: Letter sebutannya Leder 😉 .

2 more weeks left…

Ouch! I never thought I would say this, but I’m just glad the semester’s about to end. I really need a break, a long break. The classes I’m taking this semester seem to have taken their toll on me. With so many works need to be completed especially on my independent study (Alhamdullilah, I’ve finally submitted the final draft to my supervisor) and the theory class (ouch! I really struggled during the first half of the semester with all the readings), I rarely spend as much time as I want to with the family 😦 …

What a great song this is. Enjoice…

Every once in a while comes a great song that touches your heart deep down . This is certainly the one for me, Home by American Idol’s Chris Daughtry 8) . Enjoice…

I found this while I was googling YouTube for Home, a good cover version if I may say so. Wait till you hear he sings the high note. It send shivers down your spine. You rock man!

England to face Croatia again…

https://i2.wp.com/www.srsa.gov.za/ClientFiles/logo250pix.jpg

Today’s 2010 World Cup qualifying draw:
Group 6 – Croatia, England, Ukraine, Belarus, Kazakhstan, Andorra

Top team in group to advance together with top 4 runners-up (out of 9 Euro groups). Hmm… Who will be the next manager? Kita tunggu ramai2 ….