Sejuk, grrrr (Part Deux)…

Sejukkkkk… Hari ni snow turun buat kali pertama di Troy. When it snows, I have only one perspective in life, Snow = Sejuk = Sambung tidur ๐Ÿ˜‰ . Unfortunately, hari ini ada final critique untuk kelas Typography. Rugi kalau tak pergi ke seisi critique ni. This is the time when all of us get the chance to display our works and receive feedback and comments from the professor, TAs and the others.

At first, this critique session was a little bit difficult for me to adjust to. Understandably, it’s so natural that we don’t like to be critique. Selalunya kita saja yang betul ๐Ÿ™‚ . Tapi bila dah lama terasa berguna betul seisi ni, all the feedback helps me to improve my design. Dah la bebudak undergrad kat sini semua gila2 pandai, kalau bab2 computer, memang meletup. Creative lak tu.


Dude, where’s my car? 14 Feb ’07 ๐Ÿ˜‰

Woopps, dah jauh lari dari topik ni. Anyway, cerita pasal snow ni, kalau snow biasa2 cam hari ini (1 inci tebal) kami still kena gi kelas. Kalau datang snow storm yang tebalnya dekat2 1 kaki gitu, memang kelas akan dibatalkan. Setiap pagi dalam pukul 6 pagi, local tv stations, radio and websites will display the current status of the condition. Harap2 dalam minggu nie tak ada snow storm, ada 2 final presentations left. After I am done with both of them, I’m done for this semester. Next is winter break, Yeay!

Advertisements

2 responses to “Sejuk, grrrr (Part Deux)…

  1. dear Khairil,
    saya, sejak dulu suka sgt kumpul font yg cantik2. buat koleksi. lps ni, boleh la kumpul koleksi dr Khairil pulak. mesti gempak punya.

    btw, tebalnya salji tu!!!

  2. Sdr Fajar,
    Gambar kat atas tu masa snow storm bulan 2 lepas kat Troy. Ada la dekat 1 kaki. Terkejut sekejap. Masa di Salford dulu, tak pernah tengok snow tebal cam ni. My junior kata tiga tahun lepas, snow turun sampai paras bumbung kereta!

    Saya baru tau pasal font ni selepas ambil kelas Typo. Masa kat ofis tahu dua jenis je, Times Roman n Arial ๐Ÿ˜‰ . Web menarik pasal typo:
    http://ilovetypography.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s