Winter break…

Yeay! Winter break is here. Four of us ended up playing Shrek the whole day yesterday 🙂 . Tak perlu risau pasal assignments/projects yang belum siap. Still, sambil2 tu sy sempat lagi fikir pasal kelas untuk semester depan (talk about multi tasking, huh?). Cadangnya nak ambil 5 subjects untuk semester depan. 5? Why not 4 like before?

Ada yang terkejut mulanya. Lagipun kalau ikutkan kebiasaan final semester, tak banyak credit lagi yang tinggal. Yes it’s true, I only need another 6 credits. Tapi bila tengok2 senarai courses for next semester, banyak subject yang menarik. Rugi kalau tak ambil, pasal tuition fee is still the same amount.

Cerita pasal winter break gini, ramai yang plan nak gi jejalan after the final exams end (luckily I don’t have any final. Kalau tak, pengsan la nak menghafal nota). Some are planning to tour Europe, macam biasa – backpacking. Return ticket to London is around $400 each. Then ikut le, nak continue dengan bas or train. Menarik gak tu. Tapi memikirkan Europe pun sama sejuk macam NY, kensel plan.

Ada yang plan nak balik Malaysia to escape the unforgiving weather of upstate NY. Return is usually around $1300. Best2, even I can think of a list of 100 to-do-things kat Malaysia (I miss my char kway teow, Seksyen 18). As for the four of us, maybe nak ke NY City a day before Krismas. Nak tengok lampu 🙂 . But it still depends on the weather as well. Kalau dibuatnya ada snow storm time tu, lepak rumah le jawabnya sambil layan PS2 😉 .

Advertisements

4 responses to “Winter break…

  1. InsyaAllah we’ll be in Singapore for Christmast hols! Also to enjoy the lights kat sana 🙂 Then, berdebar la pulak nak ambik results PMR anak…

    alhamdulillah, my UPSR daughter dapat masuk ke my alma matter Januari 2008 nanti. Now tunggu surat KPM aje.InsyaAllah!

  2. Congrats for the great news! Yeay! Saya tumpang gembira. Insya Allah result PMR pun akan cemerlang juga.

    Jangan lupa ambil gambar banyak2 kat Singapore nanti, then share them on ur blog. Saya pun dah get ready dengan kamera/video 🙂 .

  3. Uit… nak balik mesia? Transit la sini. By the way, kedai cina bawah rumah aku ni dah ada juai kicap cap kipas udang… hahaha

    *saja nak bagi ko jeles!

  4. Hehehe, tinggal 5 bulan je lagi nak grad. Kena la aku sabaq sat 🙂 .

    Btw, aku dah submit a 5-page comprehensive working paper kat tokei kedai cina Alban.y. menerangkan keperluan dan kelebihan mengimport kicap pujaan hatiku itu untuk dijuai kat kedai dia. Sure laku. Wakakaka 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s