Cerita di petang Jumaat…

Petang tadi sesudah subuh selepas Jumaat, sy dan Aqif ke Samaritan Hospital. Kisahnya, dah hampir 3 hari mata Aqif merah dan gatal2. Mungkin pink eye@conjunctivitis.

Selesai mendaftar, nurse terus membawa kami berjumpa doktor. Tersangatlah effective and efficient servis yg diberikan. Tak perlu menunggu lama. Mungkin kebetulan masa tu lunch hour dan tak ramai pesakit.

Yup, confirm. Memang conjunctivitis. Ramah betul doktor yang merawat Aqif. Pandai mengambil hati. Alhamdullilah, nothing serious. Doktor cuma prescribe ubat titis mata.

As for the bill, memandangkan sy di bawah program HLP, semua bayaran ditanggung oleh insurance. Bil hospital dan doktor akan dihantar terus ke insurance agency. Cuma kalau ada ubat yang perlu dibeli daripada farmasi, kekadang kena keluar duit sendiri dahulu (boleh dituntut kemudian).

Dah selesai semua, lega sy. Sebenarnya, mula2 sy risau juga nak bawa Aqif berjumpa doktor. Ada kisah silam yang sungguh trajis yg berlaku tahun lepas semasa pertama kali sy membawa Aqif berjumpa doktor di sini.

Dari dulu lagi, Aqif memang cukup takut dengan needle. Semasa doktor nak inject je, tak pasal2 doktor tu terkena kung fu kick ala2 Cantona daripada Aqif semasa dia meronta2 nak lepaskan diri. Terkejut doktor 🙂 . Sy lagilah 😀 .

Kesian kat doktor tu. Puas le sy meminta maaf, wakaka… Nasib baik doktor tu sporting 8) . Memang patut pun doktor dapat gaji lebih, kes2 macam ni dah dikira occupational hazard.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s