Monthly Archives: March 2008

You’re Gonna Miss This…

Celebrity Apprentice ended last night. The ultimate finale. To me, Piers and Trace are both winners. In fact, all of the celebrities who were involved in this season’s Celebrity Apprentice are winners for all their good causes…

For those of you who want to catch all the previous episodes of Celebrity Apprentice, the official website is just a click away

Gene Simmons summed it best, “Piers outperformed in pure cash. Trace has a quality that’s missing in America, and that’s called a tug of the heart. That feeling when you see the flag go up … that aw-shucks demeanor.”

Advertisements

Kotak…

Tinggal lagi sebulan lebih sebelum kami sekeluarga akan cargas pulang. Yeay! So, tibalah masanya yang ditunggu2. Packing barang masuk kotak. Tak pa, assignments dan final projects boleh tunggu dulu. Urusan ni lagi penting. Jangan buat main perkara2 macam ni 🙂 .

Kat sini nak dapatkan kotak tak susah. Cuma nak kena keluar duit skit ler. U-Haul ada jual kotak, macam2 jenis kotak. Kotak besar kat atas tu $3.00/box. Bukan setakat kotak, semua benda yang berkaitan dengan urusan pindah memindah nie, serah je kat diaorang. Kira settle. Kalau nak sewa trucks pun ada disediakan. Truly one stop center, Tak payah pening2 kepala lagi nak cari thru newspapers.

Kos shipping barang ke Malaysia, mengikut maklumat sy dapat: $9.5 per cubic feet. Kotak besar tu dalam 4.5 cubic feet so jadinya $42/kotak besar. Seems reasonable to me (nasib baik ada elaun akhir pengajian to cover for this 😀 ) . Bila dicongak, ada sepuluh kotak semuanya. Aduh, letih la nak packing barang minggu ni…

Yup, it’s true. There’s a life after grad school…

Source: Piled Higher & Deeper

Facebook…


The famous Adidas sandals *source: zeno

Mulanya, sy tak berminat sangat dengan Facebook (baca: tak ambil kisah). Rasa macam kurang best jer (baca: tak ada faedah). Kawan sy kata, cuba dulu Ayien, mana tau. Aight, sy cuba try test tengok. Kebetulan pula, sy sedang mencari2 laman Web 2.0 untuk dijadikan material untuk research paper sy.

So, on one beautiful sunny day here in pekan Troy, I finally decided to register with Facebook. While I was busy filling out the details, my mind wandered a bit: considering the fact that Microsoft bought 1.6% shares of Facebook on October 24, 2007, (approx $246 million which basically bring the Facebook’s value to $15 billion), surely Mark Zuckerberg must be doing something right kan at Palo Alto?

Yup, memang betul dan tepat sekali. Menarik juga Facebook ni. Kawan2 sy yang dah lama tak jumpa especially selepas grad dulu, semua ada di Facebook rupanya 😀 .

Add Khairil Hizar as a Friend

Terbang…

Source: Allwaze.com

Esok, teman seperjuangan sy akan terbang ke Stuttgart. August, adik sy sefamili pula akan terbang ke New York. September nanti, rakan sepejabat akan ke London. Semuanya punya matlamat nan satu. Pesan sy, dalam kesibukan menuntut ilmu di universiti tu, jangan lupa ambil peluang kenal adat dan budaya orang di sana. And one more thing, don’t forget to post the fridge magnets 😀 .

Kena lagi…


The turning point of the game: Mascherano got red carded

Ouch! Man U 3 Liverpool 0. Not good, not good at all. Tahun lepas kata, tahun ni nak jadi champion. Tahun lepas2 pun kata tahun lepas nak jadi champion. Tahun ni lak, for sure Rafa & Steven G akan kata tahun depan jadi champion. Manusia hanya merancang. Takdir jua penentu segala…

Nasib baik Kedah menang semalam, tak la sedih sangat. Maaf yer orang Perak. Btw, yang bestnya, bila MB baru sebut je dapat masuk percuma, berderu orang datang ye. Gerai #15 jual nasi tomato sure kencang duit masuk. KFC sebelah Stadium Darulaman tu pun mesti laku habis. Manager sure happy 🙂 …

Sy pernah kerja kat KFC tu for 3 good months (lepas habis A-Level). Pagi petang siang malam makan KFC. Sudahnya, sampai skarang tak jejak kaki ke KFC lagi 😀 .

Kembara di Tanah Gersang…