Half.com

Yeay! I made my first sales on Half.com today.

Since tinggal lagi 2 bulan sebelum kami cargas ke Malaysia, sy tengah dok sibuk memilih buku2 mana yang nak bawak balik (meaning: akan selalu diguna pakai selepas ini) dan yang mana patut dijual. Pilih punya pilih, ada 5 buku yang sy rasa tak akan diguna selepas ni. Kata putus, jual online. Duit tu nanti boleh cover buat beli souvenirs, ye tak Ayu?

Kat sini ada macam2 cara nak jual used books online, top three: Amazon, Half.com dan eBay. Bila sy buat research sikit pasal ketiga2 web ni, rasanya Half.com paling sesuai untuk jual buku2 sy. Kebanyakan students akan ke Half.com dulu bila mencari used textbooks termasuk yours truly…

So semalamnya, sy register sebagai seller di Half.com. 5 minit selesai semuanya. Btw, disebabkan sy memang betul2 nak jual buku2 ni, sy letak harga yang termurah sekali. Semestinya taktik yang mengena. Alhamdulilah, dah ada pembelinya hari ini. Yang lainnya, kena tunggu…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s