Kotak…

Tinggal lagi sebulan lebih sebelum kami sekeluarga akan cargas pulang. Yeay! So, tibalah masanya yang ditunggu2. Packing barang masuk kotak. Tak pa, assignments dan final projects boleh tunggu dulu. Urusan ni lagi penting. Jangan buat main perkara2 macam ni🙂 .

Kat sini nak dapatkan kotak tak susah. Cuma nak kena keluar duit skit ler. U-Haul ada jual kotak, macam2 jenis kotak. Kotak besar kat atas tu $3.00/box. Bukan setakat kotak, semua benda yang berkaitan dengan urusan pindah memindah nie, serah je kat diaorang. Kira settle. Kalau nak sewa trucks pun ada disediakan. Truly one stop center, Tak payah pening2 kepala lagi nak cari thru newspapers.

Kos shipping barang ke Malaysia, mengikut maklumat sy dapat: $9.5 per cubic feet. Kotak besar tu dalam 4.5 cubic feet so jadinya $42/kotak besar. Seems reasonable to me (nasib baik ada elaun akhir pengajian to cover for this😀 ) . Bila dicongak, ada sepuluh kotak semuanya. Aduh, letih la nak packing barang minggu ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s