Satu petang di Lake George, NY

Dah lama rasanya tak jejalan. Ayu and the kids pun for sure dah boring habis asyik lepak rumah je. Sy pun dah letih nak menyiapkan wireframe and screen design for final project. So, petang tadi kami gerak ke Lake George. Weather pun just nice. Cadangnya nak picnic kat sana. Habis semua jenis makanan yang ada kat rumah, kami angkut buat bekal 😀 .

Tempatnya tak jauh, cuma dalam 45 minit dari pekan Troy. Masuk hari ni, dah 4 kali kami ke sana. Best kalau dapat ke tasik ni. Tenang dan nyaman sungguh. Permandangan pun cun. Boleh shoot mana yang menarik…

On the way nak ke sana, kami singgah kejap di Wal*Mart, Saratoga Springs. Sempat beli ready-mate kites: Barbie and Spiderman ($1 each). Memang ready-made sungguh, tak sampai 1 minit pasang, dah melayang nun kat atas.

Oh ya, berbalik kepada cerita asal kami nak picnic di Lake George tu, belum sempat sampai lagi, habis semua dah belasah makan apa yang ada 😀 . Kiranya, trip kali ni bertukar jadi trip pi makan angin je lah. Kakak siap kata, “Abah, this is the worst picnic ever”, wakakaka – gelak sakan kami.

Advertisements

2 responses to “Satu petang di Lake George, NY

  1. wah, what a great weather! di glasgow ni, cuaca so unpredictable. pg panas, tiba2 petang tu dah hujan. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s