Monthly Archives: May 2008

Last night at Troy…

This will be my last post from Troy, albaN.Y. Sob, sob…

Our flight tomorrow is at 10:00 pm (Newark -Stockholm – KL) . The journey back home will take approx. 22 hours. Insya Allah, when we have finally settle down, I’ll continue writing on my entries about our next phase of life in Malaysia.

Can’t wait to get back home! Later y’all!

Btw, somebody asked me just now, “How many bags all together?”. Boleh tahan la jugak sy jawab, sampai kena sewa Ford Expedition kat bawah ni. Mother of all SUVs…

Advertisements

Harga sebuah pengorbanan…

Ever since I accidentally found his fotopages, I’ve religiously been following his ever interesting and wonderful works. Apart from learning from the great photog himself of the tips and tricks of great photography, every now and then he takes time to share with others about his success story. His latest entry seems to sum up best of all the sacrifices he have to take and make to be where he is today. Kudos to him…

Hari yang ditunggu…

Sibuk bebenar sy selepas balik dari roadtrip Ahad lepas. Jadinya, tak menyempat sy nak update blog. Nak mengadap laptop ni pun kejap2 jer.

Since our flight back to KL is on May 22, so hal2 berkenaan dengan rumah, bil2, alamat surat menyurat dan bank nak kena selesaikan secepat yang mungkin. Tak le rush nanti minggu depan. Boleh plan gi picnic kat Grafton Lake for the last time 😀 .

Anyway, hari yang ditunggu2 dah tiba. Insya Allah, esok kurang lebih jam 9:30 pagi (Sabtu, 9:30 malam waktu Malaysia) sy akan menerima diploma MS in Technical Communication di dalam majlis commencement 2008 RPI.

And for those of you who are interested to follow the event, here’s the link to the live webcast. I’ll update more about it later tomorrow night.

Pusing2 di Statue of Liberty Island

Pagi tadi selesai bersarapan nasi lemak yang sungguh sedap tak terkira (thanks Abg Amir and Kak Saffa!), kami bergerak ke Liberty State Park. Tak le jauh sangat dari Englishtown, cuma dalam 50 minit perjalanan. Weather pun cantik; the sky was crispy blue.

As expected, Liberty State Park tak sesak seperti di Battery Park, NY. Parking pun way2 much cheaper than the latter, $5/day. Ticket for adult is $10 and half price for kids between 4 – 12. Masa nak lepas ke jeti, kena security check dulu. Macam naik kapai terbang lak. Most probably because the island is considered as one of a risky and highly targeted areas. Polis aje kiri kanan…

Our ferry departed right according to schedule, 11:00 am. Oh ya, sebelum terlupa. Bayaran $10 tu untuk tiker ferry. Untuk masuk ke Statue of Liberty Island free jer.

First stop, Ellis Island. Dolu2 glamer pulau ni. Tempat kemasukan pendatang asing ke Amerika. Sekarang sesapa yang nak trace back their origins, boleh ke sini. Memandangkan tak berapa menarik sangat (baca: tak ada kaitan langsung), kami tunggu kejap sebelum ferry bertolak ke Statue of Liberty Island.

Btw, kalau sesapa yang naik ferry ni, tolong bawa baju sejuk. Walaupun cuaca nampak panas jer, tapi datang angin dari laut, mengigil gak. Sesampai di pulau tu, terus snap sana, snap sini. Actually tak ada apa sangat pun kat situ kecuali statue tu jelah. Cuma yang bestnya, boleh amik gambar dekat sikit, banding kalau duduk kat Battery Park.

Dah puas berjalan, musti terasa lapar tak? So, memandangkan Abg Amir dan Kak Safa ada sediakan bekal skit, jadinya ada la family Melayu yang makan tengahari ngan nasik lemak ikan bilis sambal dan murtabak. Pergh, layan… Kalau sebelah kami Mat Saleh baguih punya dok pekena burger dengan fries, kami dengan seleranya mensettlekan nasik lemak dan murtabak…

Road Trip USA: Day 5

Yesterday, we spent the whole afternoon at Central Park. While the rest of the family joined the other New Yorkers at the Central Park Zoo, I chose to cover the beautiful park by walking from one end to the other. Mana taknya, I parked the car at 103th St and the zoo is at the 64th St, hehehe…

Today we will be heading to Liberty State Park, NJ. Place to visit: Statue of Liberty. Ingatkan semalam nak terus je naik ferry di Battery Park selepas habis pusing2 Central Park. Tapi parking sj dah $24.50/hour. WHAT? Baik pergi ikut New Jersey, parking baru $5/day. Lagipun tak crowded macam di Battery Park. Later….

Petang di Central Park, NY City

Out and around Boston


Enjoying the sunny spring at Boston Commons Public Park


Hi Girl, Hi Mama…


Couldn’t afford to miss this one


Tulips at Boston Commons Public Park


From a distance, they resemble colourful butterflies…


Serenity at Harvard


Somewhere near Harvard Square


View of Boston’s skylines from MIT


Another picturesque view of Boston’s riverfront


MIT Dome


Picture-perfect!


It was windy at Boston yesterday…