Graduation Check…

I spent a good one hour at the Academy Hall Auditorium this morning to sort out my graduation check. What is graduation check? I’ll update later, k. For now, I’m busy preparing the room for my parents to stay while they’re here (they’re scheduled to arrive this Saturday) . Remember everyone, presentation is EVERYTHING πŸ˜€ . Be back soon…

Aight, I’m back. Let me continue from where I left off this morning. Kisahnya pasal graduation check ni ialah satu event untuk memastikan semua maklumat mengenai students yang akan menghadiri commencement ceremony pada 17 Mei ini lengkap (dan juga bagi memastikan pelajar2 dah tak ada hutang dengan bursar πŸ™‚ ) . But before that, kenapa ye kat sini dipanggil commencement instead of convocation day macam di Malaysia dan UK eh? Misteri alam juga ni.

Anyway, dalam auditorium tersebut ada disediakan beberapa booth. First, the bookstore. Yang ni diaorang nak pastikan samada students dah beli robe atau belum. Okay, check! Sy dah beli dua bulan lepas. Kena $62. Sy plan nak jual my text books to cover for this expenses πŸ™‚ .

Next booth is the bursar. Kalau ada hutang, tak boleh walk. Susah woo, sungguh kurang sesuai. Since RPI is a private institution, dah tentu money is an important matter. Oh, sy ada hutang $62 rupanya. Yes2, pasal sy beli robe dulu guna student’s account. Lojik2. Cam gini, esok juga sy jual buku teks sy (yang sy rasakan tak perlu dibawa balik ke Malaysia).

Booth seterusnya, Alumni Relations. Penting juga yang ni. Memandangkan di Malaysia ada local chapter for RPI, amat sesuai sekali kalau sy forward my local address to them. Senang skit lepas ni kalau nak contact geng2 RPI lepas ni. Nak buat reunion ker, nak organize TT session ker…

And last but not least, the Registrar booth. Booth paling penting sekali pasal diaorang ada sediakan raffle ticket untuk cabutan bertuah, hehe. Isi je lah satu, mana tau dapat frame gambar free. And the best part after that, dapat la t-shirt sehelai from them. Okay gak ler, memandangkan beribu2 lemon gak nak bayar tuition fees RPI ni…

Aight, Alhamdulillah, selesai sudah Graduation Check. Next, kena attend Graduation Rehearsal on May 14. Can’t wait…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s