Tunggu lima jam untuk feri? Lama tu…

Semalam, sy terbaca berita mengenai kisah penumpang yang terkandas di salah sebuah jeti di utara tanah air semasa sedang menunggu feri untuk ke pulau pelancongan yang terkenal di serata dunia tu. Kalau setakat sejam, dua, ok lagi rasanya (ni kalau ikut MS – Malaysia Standard) . Tapi kalau dah sampai lima jam tunggu, letih gak tu. Buat pelancong yang baru pertama kali nak ke sana? Tak ke mengganggu mood percutian mereka nanti?

Yang tambah menariknya, tiada sebarang penjelasan yang diberikan oleh syarikat pengurusan feri. Sounds familiar? It happened to me once. 2 bulan lepas, sy pernah menunggu bas nak pulang ke Alor Setar dari Hentian Puduraya. Patutnya bas bertolak pukul 11:30 malam, tapi sampai ke pukul 1:30 pagi tak sampai2 lagi. No explanation what so ever from the management.

Pukul 2:00 pagi baru dapat bas ganti. Rupanya bas yang sepatutnya datang pukul 11:30 tadi rosak. Apa salahnya buat pengumuman. Dah le tu tak ada minta maaf pun. Bila ada penumpang yg datang tanya, tukang jaga kaunter tu marah2 jer. Alo encik, do you think I will use your service again in future?

SORRY, with all caps! They seriously need to learn a thing or two about branding and user experience from Apple.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s