A little of this, a little bit of that…

I’m back . It’s been a while, huh? Either I was supa busy or I’m teribbly bad when it comes to time management🙂 .

So, where should I begin? Lots of things happened over the past a month or so, career-wise and of course, family-wise.

Cerita pasal kerja, Alhamdullilah, dah terima pink form – surat keramat yang satu tu. So, tak lah dok tertanya2 lagi kat mana posting lepas ni. Tapi tanggungjawab dah tentu bertambah.

Ternyata benar. Bulan nie saja, boleh bilang dengan jari berapa hari lekat kat opis. The rest, sama ada attend meeting/kursus atau conduct bengkel.

In fact, pagi tadi sebelum subuh – 3:00 in the morning to be exact, dah ada kat atas jalan nak ke Lumut. Abis taklimat around 11:00 am, I was back on the road heading to Shah Alam. Ouch, SYMP😉 .

Famili? Ayu dah mula kerja di Kota Damansara. Yang bestnya, my better half masuk opis pkl 2:00pm, balik at 6:00 pm. How kewl is that kan? Errr, ada kerja kosong tak Pn Pengurus? Saya tak demand gaji tinggi, janji.

As for Khairina, she’s begining to enjoy her school days di SK Bandar Anggerik. Bahasa Melayu pun dah bertambah bagus. Couldn’t ask for more, could we? But still her fav subject just got to be English…

Kawan pun dah bertambah ramai. Cumanya dia kenal the girls jer, boys sorang tak cam. Katanya, boys are naughty. Hehehe, Abah knows best, my dear.

Aqif? Sebulan jer masuk kintergarden. Sekarang, dia berenti kejap. Pasalnya, tadika kat rumah kami ni tak ada student except from him. Good for his education allright, cumanya his social interaction skills kureng ler skit. Itu yang nak kena mencari tempat baru untuk our dearest baby.

So, there you have it a little of this and a little of that of my life for the time being. Like I seriously miss writing on this blog. Ingat nak kena sambung belajar lagi nampak gayanya cam gini…

3 responses to “A little of this, a little bit of that…

  1. so sape jaga the kids masak k.ayu g keja? owh..pn pengurus bley bwk kids g opis ka?? ini sudaa baguss!! pn pengurus…saya pon nak hantar resume la..wakakaka..

  2. Nisa, semua angkut pi opis sekali. Kakak abis school around 1. Lepas amik, terus ke kota damansara. depan dok layan movie ngan games.

    kebetulan kak ayu banyak kat opis, so kira ok sekarang. tapi nanti bila nak kena kuar, maybe nak kena amik orang jaga diaorang kat opis lak…

  3. salam,
    abang khairil,
    begitulah hidup ada senang dan susahnya, namun kita sebagai hamba tetap kena terus kekal beribadah padaNya sebagai Hamba Yang Menurut Perintah TuhanNya.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s