Bercuti…

Semenjak dua menjak kembali ke tanahair, rasanya tak pernah lagi kami sekeluarga pergi jejalan bersama. Dah dekat 9 bulan la kalau cam gitu.

Masa di Troy, boleh kata setiap bulan mesti ada saja tempat baru kami terokai kat US sinun. Maybe pasalnya banyak masa yang terluang dan dah tentu tak sesibuk sekarang.

Jadinya kami plan nak ke PD minggu ni. Kebetulan one of my juniors masa di RPI dulu ada buat majlis sedikit di rumahnya, somewhere in PD as well.

Al kisahnya, last Mondah sy buatlah reservation online kat satu hotel ni. Dah terbiasa ngan hotwire.com and kayak.com gamaknya.

So semalam, calling2 la hotel tu to confirm my reservation. Tau apa kisahnya?

“Oh, encik reserved a room guna web ya? Maaf yer, kami memang tak terima reservation encik. Ada problem dengan sistem tu. Memang dah lama dah. Dan kebetulan pula, semua bilik dah penuh this weekend. Maaf yer.”

Err, HELLO!!!???? Habis buat apanya buat website cecantik dan provide the online reservation facility tu? Eye candy jer ker? Oh, tanahairku….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s