PhD?

Sy sedang berkira2 untuk memohon HLP sekali lagi untuk sesi 2010. Tarikh tutupnya 20 Mac ni. Ada lagi 14 hari, sempat2…

Jadi sekarang sy tengah sibuk nak menyiapkan kertas cadangan penyelidikan. Kena hantar bersekali dengan permohonan. Pastu cam biasa kena interview etc. Kalau ada rezeki, Insya Allah…

Sebut pasal research proposal ni, dulu masa sy kena buat satu sebelum apply for MS, berpinau mata mencari idea nak menulis. Al maklumlah, orang teknikal yg dah 7 tahun bekerja. Mana reti nak menulis ni.

Tp Alhamdulillah lepas habis belajar last May, tak yah disuruh, tangan dok gatal jer nak menekan keyboard. Ada pekdah juga blog khairilmk ni ;-D …

Benarnya semasa last semester di Troy dulu, dah memang bercadang nak sambung lagi. Cumanya tak pasti nak buat pengkhususan dalam bidang apa. Alhamdullilah selepas dah hampir 10 bulan balik bertugas, baru jelas lagi bersuluh apa yang berkenan di hati dan bersesuaian dengan kehendak jabatan.

Yang pastinya, ianya berkait rapat dengan Knowledge Management in Construction Industry. Cumanya dari segi pendekatan tu, yang tengah dok mencari mana yang terbaik.

Kalau ikutkan di opis, dah memang ada KM Initiative. But, masih lagi di peringkat permulaan. I’m quite certain Tech Comm and DCog boleh menyelit mana yang patut…

Ada yang bertanya, apply balik US semula kali ni? Cadang di hati memang nak sesangat kalau boleh, tapinya selepas ditimbangtara segala pembolehubah, local nampak gayanya. Lagipun kesian lak kat Ayu, Tiqah and Aqif. Asyik berpindah ke sana sini jer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s