Meeting ajer…

Hari ini rutin yang sama macam hari2 yg lepas dalam sebulan dua ni terutamanya. Meeting tak kira masa. Kekadang tiba2 je dapat call dipanggil masuk meeting.

Kalau nak diikutkan, macam2 jenis topi yang sy pakai bila masuk meeting kat jabatan. Kalau tak sebagai urusetia, selalunya jadi penasihat ataupun ahli jawatankuasa. Memula dulu penat gak weh, tp lama2 dah boleh biasakan diri. Alah bisa tegal biasa kata orang.

Dulu dok komplen gak kat Ayu, bila masa nak buat kerja cam gini kalau dah asyik meeting 24 jam. Rupanya diri sendiri yg tak pandai nak uruskan masa dan tenaga, huhu. Kalau semuanya nak buat sendiri memanglah tak cukup masa.

Time ni la kena pandai delegate kerja sambil set deadline untuk setiap tugasan. Lagipun rasanya kerja2 operasi ni dah kena mula let go skit demi skit…

Apa2 pun, sy suka masuk meeting. Boleh pekena teh n kuih dua jenis. Dan kalau sy yang chair meeting tu, agenda pertama, kita minum dulu… 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s