To fly or not to fly?

Lately (semenjak dua menjak masuk tahun baru ni), sy banyak kena outstation, paksa rela, huhu. Selang 2 minggu, musti keluar. Kekadang baru je masuk opis 2/3 hari, dah kena kuar balik.

Selalunya mode of transportation sy ialah WLY nan satu tu. Naik kereta best skit, boleh layan cd rock kapak, boleh berenti ikut suka kat R & R. Cuma dua benda jelah, mileage for sure tinggi tiap2 bulan and letih satu lagi…

Kali terakhir sy amik local flight was back in year 2003. Lama gilak. Masa kat US sinun ada la 4 kali. Itu pun masa nak bawak Ayu and the kids to Disney. Apsal tak drive? Ampun pak, 30 jam drive dr NY ke Orlando belum tentu sampai lagi. Itu non-stop tu. So, terpaksalah naik kapai terbang…

So la ni, since kerap sangat kena kuar opis, nampak gaya kena mula tinggalkan WLY tu skit2. Penat drive, kekadang sampai pagi, petang belum tentu fresh lagi…

Okaylah, nak book tiket jap. Mana pula sy letak credit card ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s