Tipon…

Aduh. Tipon LG sy tu rosak lak. Speaker kong. Rasanya jadi lepas balik bengkel kat Langkawi hari tu. Mabuk laut kot 😉

Bila orang cakap sy boleh dengar, bila sy cakap diaorang tak dengaq apa2. Sedih ni, sayang betul sy dengan tipon ni. Orang hadiah 😀 …

Dah dekat 2 minggu lebih dok main sms jer. Yang paling best sekali, last week lepas interview tu, saya terima call dari nombor yang tak ada dalam phone book. Ingatkan sapa, sy sms jer.

“Salam, boleh sms saya? Speaker phone rosak. Khairil”

10 saat lepas tu, dapat reply.

“Salam Khairil. Call saya semula sekarang. Pengarah Kanan …”

Ha, kelam kabut sy cari phone masa tu, wakakaka. Tu la padahnya kalau tetiba jer phone kong.

Nasib baik bahasa sms yang saya guna tertib gak. Cubanya sy buat style sms dengan kengkawan.

“Aku tengah meeting la. Sejam dua nanti, hang call aku balik.”

Adus, memang tak boleh bayangkan kalau sy send sms yang kat atas ni instead. For sure pagi2 besok pink form dah ada atas meja. Paling kurang pun kena pi INT*N, hadir kursus “Teknik Berkomunikasi Berhemat”, wakakaka…

Dari dulu sy suka tipon yang simple dan tak banyak features. Nokia yang basic, 5110 tu, sy pakai dekat 3 tahun. Janji, boleh tipon orang, boleh sms, boleh jadi alarm clock, kira dah orait dah…

Tapinya lately ni, terasa kena cari yang extra skit. Yang boleh check email/fb/web surfing. Selalu outstation. Kalau tidak memang jenuh la sy, setiap kali pi hotel kena lepak kat lobi sampai tengah malam kekadang.

“Wi Fi ada disediakan di lobi hotel sahaja Cik.”

Faiz, dah ada phone dalam bajet yang abang bagi tu? Jangan canggih sangat. Remember, less is more, okay?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s