Hot n Cold…

Hot
Lately memang terasa cuaca panas dan kering. Kat rumah pun yang selalunya tak terasa sangat, kipas pasang 24 jam. Mula la teringat sejuk di Troy…

Cold
Disember 2006, winter pertama kami di Troy. Memang SEJUK. Even dalam rumah. Mana taknya, nak save duit punya pasal, heater pasang dalam bilik jer. Kalau nak ke kitchen/bathroom, mau pikir 10 kali. Kekadang temp. mau drop sampai ke -10C, terutamanya hujung bulan Disember dan awal Januari.

Masa kena pergi kelas @ 8:00 AM, sejuknya tak payah cerita. Tp yang bestnya, ada gak yang pi school pakai short jer. Ganaz tu beb…

Oh yes, heater dalam bilik guna karan dan cepat panas. Tapinya kena bayar lebih. Heater gas murah skit, tapi ada kat ruang tamu. Jauh lak. Tak terasa sangat panasnya. Jadinya semua pakat hibernate dalam bilik je, sambil layan Cable Time Warner. 200 channels tu. Best je time tu😀 …

Disebabkan tak tahan sejuk dan bayar bill elektrik gitu2 jer, sy apply rumah dalam kampus for the next school year. Alhamdulillah ada kosong.

Menariknya pasal rumah uni ni, bayar $800 all-in (inclusive of heat/water and electric). So, the next winter in 2007, terasa macam spring lak kekadang. Warm and cozy. Just nice😉 .

Lupa lak, kalau winter musti snow tak kalau kat upstate NY?  Tapi snow tak ada la lebat sangat kat Troy. Ni buktinya…

Bro, where’s my car? Feb ’07 kat 166, 9th St😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s