Hari Terbuka Sekolah Kebangsaan Bandar Anggerik…

Pagi2 tadi, dalam pukul 8:30 gitu2, semua dah ada dalam kereta. Nak pi hari terbuka sekolah kakak. Hari ini, kena jumpa teacher, kakak kata. Pasal nak amik report card.

Err, tak jumpa tak boleh ke kakak? Abah kalau bab jumpa cikgu ni phobia skit, huhu.

Tak boleh, kakak kata. Kena pi juga…

Huih, meriahnya hari Sabtu kat sekolah kakak. Ada macam2 aktiviti rupanya. Orang belajar silat la, taekwando pun ada dan mcm2 lagi. Kakak kata dia nak join taekwando tahun depan. Bagus aaa kami kata, baru la nampak tough skit. Tak le asyik kena buli dengan adik jer…

Bila dah masuk kelas kakak (she’s in 2 Intan), teringat lak time belajar kat Sekolah Iskandar dulu. Kurang lebih je susunan jer. Tak beza jauh sangat.

Cuma satu je. Kakak kata dia duduk kat depan sekali, betul2 sebelah meja cikgu. Abah dulu? Jangan harap la nak duduk depan. Memang kat belakang kelas le jadi port tetap.

Tak lama pun jumpa teacher kakak. Of course kami semua happy kakak improved this time around. Daripada no 2 last exam, kali ni dapat no 1. Tpnya teacher kata, overall still kena improve lagi. Terutamanya Bahasa Malaysia (understandable) dan Bahasa Arab & Agama.

Eh kejap, bukan dulu Abah sekolah agama ka for 5 years? Kena peturun ilmu mana yang patut ni, huhu. My Arabic still okay what. Ismuka? Ismi Khairi. Toyib2. Jaid Jiddan…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s