Bekerja di rumah…

Lagu Rindu...

Sebelum ni sy memang skeptikal skit kalau someone kata dia boleh hidup dengan bekerja di rumah. Tak perlu kerja makan gaji atau buka bisnes sendiri. Biar betul bro…

Sehinggalah pertengahan tahun ’06, bila persepsi sy berubah serta merta. And the person  responsible for my mind-changing thingy was non other than my wife – when she got her first novel published, Alhamdulillah.

Semuanya dibuat di rumah. Dari mula2 nak draf plot, mengarang dan menaip using the pc dan sampai ke print the manuskrip. No traffic jam, no more morning-rush to the office, no meeting till late afternoon dan perkara yang sewaktu dengannya…

So, for you guys out there yang interested nak bekerja di rumah tu, kalau kena gaya, memang ada caranya, Insya Allah. Yang penting, do some researches, punya kemahiran (it definitely helps) dan banyak kesabaran…

I know a good friend of mine who works from/at home – designing website. Pergi ofis (client) bila nak meeting ngan client jer. Hujung bulan dapat cek. Nice huh 😉

Advertisements

2 responses to “Bekerja di rumah…

  1. wah nice ..novel baru setting kat troy ker? ..next time i hv a reason to browse along the novel-novel cinta rack kat mph ..checking out ayu emelda’s novels 🙂 ..boleh buat bhn bacaan dlm belon gak nanti

  2. Thanks Ruby 4 è support 🙂 . Rasa2 nya novel coming soon ni ada kot cerita psl Troy. Tunggu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s