PTK…

Dekat 6 tahun lebih sy main aci ligan semenjak dua menjak PTK mula diperkenalkan pada 2003. Lama betul kalau pikir2 balik…

Bukannya tak berminat nak amik. Kalau tak amik, implikasinya besar bro. Tak naik pangkat jadinya. Kalau memangku pun (dan tak amik PTK), paling lama boleh 2 tahun jer, pastu kena turun balik ke gred yang lama. So, nak tak nak, memang kena amik…

Tahun lepas, bila geng2 lain yg sama mendaftar circa ’99 dulu dah jauh pi ke depan, sy gagahkan diri amik ujian Umum. Khusus tak berapa berani. Errr, bukannya tak berapa berani, memang tak berani langsung.

Memang sy bertugas di sebuah jabatan teknikal, dan sy mempunyai latar belakang teknikal tetapi kerja2 seharian sy sepanjang 9 tahun ini tidak menjurus kepada kerja2 teknikal. Lebih kepada ICT…

Alhamdulillah, selepas penambahbaikan PTK diumumkan tahun lepas dan jabatan mengambil kira kepelbagaian tugas2 yang dilakukan oleh warga jabatan, tahun ini soklan untuk ujian Fungsional (dulunya Khusus) sudah ada mengenai ICT.

Yes! Finally. Yang sy tunggu2 selama ni dah menjelma. Jadinya…

sy kena la sambung balik siapkan kertas tugasan individu ni. Dari tadi dok cari idea, tak dapat2. Khamis depan dah nak kena hantar. Wish me LUCK!

One response to “PTK…

  1. please concentrate on your exams too, Khairil…weightage nya banyak.

    All the best, to the best…from the best. hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s