Baju Raya…

Phew, selamat. Ada juga baju raya kami tahun ni, wakakaka…

Kisahnya cam gini. Tahun lepas kami beli je yang dah siap berjahit. Tahun ni, tetiba terasa nak buat lak. So, last month, Ayu dah cari kain. Nice, kaler oren…

Masa balik Alor Setar last month (3 hari sebelum posa), kami hantar kain tu ke Pekan Rabu. Upah jahit. Selesai satu cerita…

Hari Khamis lepas, bila my mom called the owner, katanya hari Sabtu (hari ni la) siap.

Ish, sehari sebelum raya tu, kalau tak siap gak, mau kami serbu Giant malamnya…

Petang tadi kami ke sana. Errk, rupanya tak siap lagi la. Yang abah ngan adiknya dah settle, kakaknya still tengah dok jahit lagi.

“Nanti bila dah siap, kami hantar ke rumah,” tokey kedai cuba menghilangkan keresahan bila tengok muka abahnya yang dah tertekan 🙂 . Mamanya okey jer…

Balik la kami ke rumah dulu. Masa tu was about 6:00 pm. Oh ya, btw memang tak sesuai kalau ke Pekan Rabu di petang sehari sebelum raya. Jem memang tak ingat punya. Polis pun dah tak boleh nak buat apa, huhu…

Malam tadi, tunggu punya tunggu, sampai pukul 10:20 mlm, tak sampai lagi. Adus, tekanan ni. Dah la baju raya tahun lepas tak bawak balik…

10:30 mlm, dengar bunyi motor kat luar.

Yes, special delivery all the way from Pekan Rabu sudah sampai. Ada juga baju raya kami.

First time seumur hidup ni, tailor buat delivery rumah ke rumah (rupanya ada 5/6 rumah lagi dia kena pi hantar baju). Apapun tima kasih, boleh aaa kami beraya pakai baju kaler oren esok…

Moral of the story? Tahun depan beli je la Ayu :D…

Advertisements

2 responses to “Baju Raya…

  1. ini kedai mana ni?? kedai kak chom ka? ahahah

  2. huhuh….
    suspend je cite…
    nasib dapat gak bju tu…
    kalo x… lilit ngan kain batik je la as a bju ghayer.. huhuhu
    gurau jew…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s