Mind Map…

I’ve been a lil’ bit preoccupied since coming back from Raya last week. Ada a few reports nak kena siapkan.  This morning alone, I’ve just submitted one working paper to one of the heads in the department proposing a 4-month research studies to be undertaken in order to better improve the information delivery system for the benefit of our stakeholders and our workforce…

This I believed, will be my maiden large-scale research studies I’ve ever initiated over the past 10 years during my service with the department (well, of course dengan syarat diluluskan terlebih dahulu). Dulu interested gak nak conduct research semua ni, tapi tak berani lak. Dah le tu, pengalaman cam kurang jer.

The best part was I came across the idea only last week, during malam raya. Later that night, I jotted down the rough structure of the study in a mind map form and then in malam raya pertamanya there I was punching the keyboards non-stop like crazy, hehehe.

Ada pekdahnya buat mind map ni, tak sia2 berguru dengan x-Pengarah dulu 😀 . Terima kasih Boss. Tambah pulak, pengalaman masa tengah struggle nak siapkan assignment and final report di Troy dulu, banyak membantu sy camna dan di mana ruang2 yang sewaktu dengannya untuk menggoreng mana yang patut. Macam biasa, lampiran sama bahan rujukan mesti lagi tebal dari report asal 😉 .

Oh yes btw, sebut pasal report ni, dulu sy memang pasrah habis bila kena suruh siapkan satu. Berkurun lama baru nampak draf pertama.  Sekarang okey skit, dah tahu camna nak tackle the challenge. Kuncinya dah tentu practice, practice and practice.

Sama gak ngan isu public speaking sy sebelum ni. Dulu sampai nak tersembam ke lantai, takut nak bercakap punya pasal. Memang semua ni perlukan banyak latihan. Baru la mantap, tak gitu bro?

Tak caya? Cuba tengok camna En Ronaldo dan En Beckham training hari2. Orang lain dah balik ke rumah lepas sesi training habis, tp diaorang still sambung training lagi. Practice makes perfect…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s