RM3…

“Cik Receptionist, wifi ada tak?” dengan sopan sekali soklan diutarakan.

“Ada En, RM3 sehari”, balas Cik Receptionist yang dah tentu lagi bersopan santun. Kalau tak, harus sy panggil manager, huhu…

RM3 untuk 24 jam of 2Mbps, quite decent kan? Sy tengah berbengkel ni di Residence UniTen sampai Khamis nanti. Cam biasalah, tulah soklan pertama yang wajib ditanya bila nak check in masuk bilik.

I know nowadays, some of us are treating broadband as makanan ruji, dah diconsider sebagai basic necessity gitu2. Termasuk ngan saya. Tak leh online kejap, dah gelabah.

Nway, cerita pasal wifi and broadband ni, looking back at some of hotels which I’ve been b4, kekadang ada yang FOC, ada yang berbayar. Pernah satu hotel kat Genting, diaorang sediakan 4Mbps and it’s FREE! Awesome.

Tapi kebiasaannya, yang free selalu bleh dapat 1Mbps. Yang berbayar cam kat Residence ni, RM3 untuk 2 Mbps kira okay for me. Tak la mahal sesangat, even though kena bayar. Affordable gitu…

Pernah masa kami road trip kat Boston dulu, sy kena bayar $5 for 24 hours. Negara maju tu bro…

Advertisements

6 responses to “RM3…

  1. Gud that u highlight this. Most of the time we take 4 granted the privilage we enjoy back home… šŸ˜€

  2. if freee, go to kl mosqueee

  3. Hotel yang provide free wifi
    1) Hotel di Scientex, JB
    2) Rose Cottage, JB
    3) Kerteh inn, Trenganu
    4) Hotel di KT

    All antara 54MB-100MB/s
    Freeee surfing

  4. azam pendek , ayien,wan,fendi, khairi,adik mat,yen glamour, man robot, azam panjang, ashraf, soleh, nawawi, bad, zamud, azwan, yusni, farid othman, farid sunaidi, suhardi, suhaili, pak jo, roslan, khairil idzwan, zulkifli, husni kamal,———– smkak1992

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s