Pertandingan Kemahiran Malaysia…

Berakhir sudah PKM ke-18 tahun ni. Maknanya dah boleh tutup buku kisah sy dengan PKM tahun ini. Tahun depan kalau dijemput, Insya Allah sy akan turut serta lagi.

Tahun ni merupakan tahun ke-4 sy dengan PKM, sebagai hakim untuk kategori ICT: Laman Web. Tahun lepas sy berkesempatan terlibat dengan Asean Skills. Macam2 ilmu dan pengalaman sy dapat sepanjang terlibat dengan PKM dan Asean Skills. Ilmu di dada pun memang banyak yang kurang…

Kepakaran sy cuma di dalam bidang User Interface dan Usability. Masuk bab php and mysql, memang kirim salam. Memang nak kena apply kursus kat INTAN dulu, baru rasanya boleh paham sikit2.

Oh ya, keputusan PKM kali akan digunakan untuk memilih peserta yang akan mewakili Malaysia ke Asean Skills di Bangkok tahun depan. Kalau dah berjaya kat sinun, peluang nak ke World Skills di London 2011 memang cerah!

Advertisements

One response to “Pertandingan Kemahiran Malaysia…

  1. salam.
    saya pun terlibat dlm ASC last year.mase tu saya salah sorang urusetia di bwh BPAK KKR.cume skang ni saya dh keje di tempat lain sbb di KKR hanye kontrak saje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s