My precious…

Ikutkan tahun ni, dah hampir 5 tahun sy bersama my precious, Fujitsu C1211 (yang kat atas sinun).

Berjasa yang amat. Terutamanya semasa sy tengah sibuk nak menyiapkan assignment yang tak pernah putus tiba di Troy dulu, dalam kesejukan salju yang turun lewat akhir Disember @ 2 pagi ataupun dalam kepanasan tika musim panas di bulan Julai. Setia sungguh.

Lantaran itu (pergh, awesome choice of words Ayien ;)) sampai ke hari ini kalau ada sesiapa yang tanya sy laptop apa yang sesuai dibeli, tanpa fikir panjang,

“Pilihan pertama, Fujitsu. Pilihan kedua, Fujitsu. Pilihan ketiga, Fujitsu.

Errr, you get the idea kan? :D”

Fast forward to 2009. Fujitsu yang satu tu pun dah lama kena tinggal dari segi specs. Memory yang cuma sekadar  cuma 512 Mb tak terlawan ngan 4MB DDR2 ataupun 2MB DDR3. Pentium M memang tak terkejar ngan Core 2 Duo. Which can only mean one thing…

“Errr, bila agak2 nya claim sy nak masuk ni, Tuan Bahagian Claim? Sy nak cari laptop baru ni.  Lama benar tak singgah Low Yatt, huhu…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s