Procrastinate…

Procrastination refers to the deferment of actions or tasks to a later time. Psychologists often cite this human behavior as a mechanism for coping with the anxiety associated with starting or completing any task or decision.

Psychology researchers use three criteria to categorize procrastination: for a behavior to be classified as procrastination, it must be counterproductive, needless, and delaying. * Wikipedia

Angkat tangan tinggi2 sapa yang selalu buat benda ni😀 . Kerja yang boleh selesai dalam seminit dua, punyalah tangguh, sampai ke minggu depan tak dibuatnya.

Dulu memang sy selalu terkena penyakit ni. Tambah lak kalau kena buat something yang langsung tak minat/suka di hati. Lagi la lama tunggu nak selesai. Kalau dah dibagi extension of time, boleh ditambah lagi EOT ke atas EOT sedia ada, wakaka…

Nway, ada satu hari tu masa tengah dok sempoi melepak kat Brinsmade Terrace, nun jauh kat Troy sinun, tetiba saya ternampak this biasa2 t-shirt worn by somebody (of course la somebody kan, tak kan squirrel lak yang selalu dok bersantai kat RPI tu)…

… dengan tetiba jer, hilang terus penyakit sy tu😀 .

JUST DO IT!

2 responses to “Procrastinate…

  1. Yien, kebetulan aku baru ja baca satu article ni about 7 ineffective habits, one of them of course la benda ni, kdg2 tertangguh sebab comtemplating tatau nak buat ka dak. Dan… nanti dulu tunggu dulu… biasa la tu…. huhuhuuu…

  2. Setuju. Yang bestnya, nak tak nak kena buat gak. Lagi dok tangguh, mesti kekadang dok pikiaq gak bila nak siapkan. Tambah stress lagi ada la. Ubatnya? Just do it😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s