Bil Api…

Semenjak dua menjak ni, di Shah Alam memang kerap hujan. Errr, come to think about it, hujung2 tahun ni memang musim tengkujuh…

Jadinya sejuk la skit sekarang ni kat Bukit Bandaraya. Semalam masa nak settlekan bil2 rumah (gaji masuk la katakan, huhu), sempat tengok stats untuk bil api dalam 6 bulan yang lepas @ e-services.tnb.com.my.

Yang paling tinggi tu, bulan Julai lepas ~ RM160, memang terasa betul panas bulan tu. Pasang air cond jer 24 jam. Masuk bulan 10 dan 11, sekali pun tak pernah on 😀 …

Dalam senarai utilities rumah sy, setakat ni yang ada bil terperinci, yang sy perasan, TNB, Syabas dan Izzi. Celcom, sy boleh check via sms @ #22200.

Satu jer yang sy still depend on hardcopy, En Astro. Develop la satu bro, sekarang tak susah mana cam dulu…

Dulu memang kerap sy guna cek nak bayar semua bil ni. Sekarang semua main M2U jer. Zaman dah berubah 😀 …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s