Artikel…

Ish, tak perasan lak dah dekat seminggu lebih sy menghilang dari Troy, Shah Alam dan …

Yg sebenarnya sy sedang menyiapkan satu artikel untuk dimasukkan ke dalam satu journal semi akademik yang bakal diterbitkan pada bulan Julai tahun depan. Hantar jer dulu, terbitnya belum tahu Kalau ada rezeki, keluarlah nanti 😀 …

Proses penulisan sy kali ni sama seperti yang selalu saya amalkan semasa sy bertungkus lumus nak siapkan assignment di dalam kesejukan malam di Troy dulu.

Mulanya sy akan lukis dulu peta minda. Main letak jer mana-mana ide yang keluar. Dah tu, baru sy senaraikan kerangka tulisan mengikut tajuk yang dirasakan sesuai…

5000 patah perkataan dalam 10 hari. Itu perancangan asalnya. Kena hantar Isnin depan. Sempat tak sempat, kena hantar gak…

Untuk 3 hari sebelum ini, setiap hari sy tulis apa saja yang terlintas di kepala – berdasarkan kepada tajuk2 kecil. Selalunya paling kurang mesti 2 mukasurat (5,000 perkataan ada la dalam 20 m/s – Arial 14pt). Lepas tu, sy tutup dan buat kerja lain.

Esoknya sy sambung balik. Kekadang masa nak balik opis, ide boleh datang tetiba. Macam tadi, masa tengah meronda kat Mid Valley (lunch hour aaa), datang satu ide. Sy rekodkan guna my N73 dan malamnya sy perkemaskan tulisan sy yg sebelum ini.

Hmm, ide dah datang balik. Later aaa  …

Entri tah apa2 kali ni. Maybe pasal dalam mood menulis. Nway, syabas to Malaysia’s football team for making it to the final. Khamis nanti, pukul 6:00 petang, mari kita bantai Vietnam 😀 …

Btw, a piece of advice. Esok kalau tak ada kerja, tak yah di Mid Valley. Orang tengah sakan bershopping, Jusco ada buat sale lak. Parking sure tak ada, dalam MV punyalah ramai umat. Naik komuter pun bersesak orang…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s