Blog & Fesbuk…

Over the past couple of months, I noticed something funny when I’m online. Blogs are rarely updated and instead their owners have resorted to Fesbuk. Alasan paling popular ialah tak perlu nak tulis panjang2. Cukup sekadar 1 atau 2 ayat…

For me, the main reason I blog is because I want to let my creative side of my brain (errr, right side rasanya) to … well, be creative, tulis je apa yang terlintas. Biasa la orang teknikal ni, tambah2 QS. Nampak ringgit ngan sen jer.

And as for Fesbuk, dah nama pun social networking. I’m not an island. And so are you & everyone else. I want (or is it need :)) to keep tab on what my friends are up to nowadays, and sambil2 tu sempat gak promote novel yang baru tu … *wink*

Last week, jumpa juga dengan one of my good friends masa di Salford dulu. Keeper team bola kami, Tn Seme😀 …

4 responses to “Blog & Fesbuk…

  1. Bro, ada cara untuk link antara blog-fb-twitter. Kalau tulis entri kat blog, boleh terus update kat fb. Dari situ twitter akan tangkap dan update latest twit.

    Step pertama: gi ke aplikasi Notes kat fb. Cari link untuk dapat update from blog. Bila dah set, setiap kali entry kat blog kau, akan update kat fb.
    Contoh:
    http://pangsapuriserimawar.blogspot.com dan
    http://www.facebook.com/pages/Pangsapuri-Seri-Mawar-Bangi/91019927486

    Step kedua: lepas daftar twitter, ada option nak dapat update dari fb. Lepas setting tu berjaya, maka setiap kali fb update, twitter pun akan ada update.
    Contoh:
    http://www.facebook.com/pages/Asian-Forum-on-Information-Communications-Technology-2009-AFICT-2009/202473250743 dan
    http://twitter.com/afict

    Just sharing kalau belum mengetahui.

  2. agree, on the ‘not island’ part. Sebab tu aktif berfesbuk dan berblog kan.🙂

  3. Correct2, setuju sesangat😀 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s