Movie Outing…

Today, the four of us did the unthinkable. Tengok wayang.

Yup, for the first time ever as a family. Punyalah lama tak pi, sampai kena consult my brother :D.

The night before, we have decided unanimously it’ll be Alvin & The Chipmunks 2 since Aqif has been asking tiap-tiap hari bila nak kuar kat tv. Ironically, HBO was showing the Alvin & The Chipmunks @ 9:00 pm last nite. What a coincidence, huh?

Memula ingat nak ke MV, tapi bila check online, ada flat rate lak. Or rather ‘increased flat rate’ is more like it. RM12/adult. UNBELIEVABLE! A big NO, NO.

Then survey kat Bukit Raja, RM7/adult and RM5/kid. Great bargain eh? Dekat ngan rumah lak tu. Tak kena bayar tol kalau ikut Seksyen 7…

So this morning around 10:00 am we were already on the road, on our way for our first ever movie outing (masa kat Disneyworld dulu tak kira, pasal shownya tak lama – kejap2 jer. Paling lama pun Finding Nemo for 30 mins gitu2) . Needless to say, the kids were estatic, mama & abah pun sama, huhu…

After spending 1 1/2 hour watching it, the verdict (don’t read aaa kalau tak nak, ada spoiler kat bawah ni) is as follows:

Tak best macam the 1st one, pasalnya…

  • Dave tak banyak scene sangat langsung, ganti ngan mamat from Chuck tu pulak. The kids took quite some time to get used to that idea. And he’s not as funny as Dave…
  • Too many characters and too many dramas. Dengan bekas pengurusnya lagi, masuk si chipettes tu, pastu the high school boys and girls. Konpius anak2 aku jadinya.
  • Bila the chipmunks masuk sekolah for the 1st ever in their life, boleh terus masuk high school ka? Quick research shows that the average life span of En Alvin, En Simon dan En Theodore  is between 2 to 3 year-old. Sapa tulis skrip ni? But then again, sejak bila lak chipmunk boleh cakap & nyanyi, ye tak? Moving on…
  • Ada ka patut principal boleh tatu kat lengan? Kena tindakan tatatertib kang nanti. Tak pun kuar surat tunjuk sebab, huhu…

But don’t just take my word for it. These are just my 2 cents.

Wiki’s entry on the movie. Try reading the ‘Reception’ part. And not forgetting my ever reliable source of movie’s review site, the Rotten Tomatoes

Advertisements

2 responses to “Movie Outing…

  1. kitaorang terbalik..kat malaysia tak penah bwk budak2 ni tgk moovie pon ( sebab ade bibik kuttt!!!) at sini..sokmo2 tgk movie..yg $7 ( new one), yg $1 ( ni kira dah sebulan dua lepas movie kuwar) yg free punye toksah kire la( ni time cuti sekolah)..huhuhu. tp budak2 cepat boring..1/2 jam je excited..pastu derang buat action movie sendiri 😛

    • That’s why kami tak pernah tengok movie kat US. Bebudak punya attention span is short, they can’t focus too much and lose concentration after certain amount of time. Selalunya kami rent movie kat NetFlix jer. Bila posmen datang rumah jer berebut depa lari pi tengok movie mana sampai dulu, huhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s