83 & 50 …

“Mama, Kakak dah dapat paper Bahasa Malaysia hari ni”

“Dapat berapa kali ni?”

“83!”

“Alhamdulillah. Bagus.

Adik, dapat paper apa hari ni?”

“Adik dapat paper Matematik.”

“Hmm, dapat berapa?”

“50…” monyok jer muka boy2 yang sorang ni. Kesiannya…

“Itu la, adik banyak main game, tengok Ben 10, Spiderman…” enterframe pula si kakaknya.

“Mana papernya adik?” muka mama cam tak puas hati jer. Nak kata tak studi, seminggu sebelum exam dah puas ngajo mana yang patut.

“Ni…”

Bila tengok je paper Matematik tu, terus Mama tersenyum. Muka Kakak lak dah kelat semacam.

Mana taknya…

50/50

Mana lak boy2 yg darjah 1 tu nak tau beza, huhu… 😀

Advertisements

One response to “83 & 50 …

  1. wah..tahniah atikah & aqif…bley la mintak hadiah fm ur daddy & mummy..mintak yg mahal2 sket 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s